Honza Holeček & Pavel Marcel: Live In America

Video: Agentura Macháčková www.agenturamachackova.cz
Publikováno: 7. 9. 2020

Zleva: Pavel Marcel a Honza Holeček

Duo Honza Holeček & Pavel Marcel pod záštitou Agentury Macháčková uspořádalo neobvyklý koncert s názvem Live In America. Uskutečnil se v polovině července 2020 v nádherném prostředí zatopeného lomu Velká Amerika na Berounsku.

Akci bylo možné zrealizovat díky vstřícnosti zaměstnanců společnosti Lomy Mořina pod kterou Velká Amerika spadá. Protože se jednalo u první koncert v této unikátní přírodní scenérii, nebyl určen pro veřejnost a pozvánku na něj dostalo jen omezené množství spolupracovníků a fanoušků.

Ti všichni si mohli vychutnat akustické verze známých i méně známých písní, které se nesly po hladině místního jezera s průzračnou vodou a šplhaly do majestátních vápencových skal, odkud se vracely s dechberoucí ozvěnou.

Zazněly skladby jako Midnight Rider či Melissa od The Allman Brothers Band. Kanadský písničkář Neil Young „přispěl“ do repertoáru dua hity Hey Hey My My a Ohio. Do asi hodinového programu se dostala také Scarborough Fair od dvojice Simon & Garfunkel. Pověstnou třešničkou na dortu byla Afterwards od anglické progresivní skupiny Van der Graaf Generator.

Všechny tyto písně se dostaly na přibližně třicetiminutový záznam koncertu, který lze zhlédnout na youtube kanálu Agentury Macháčková.

Ihned po skončení koncertu bylo slyšet hlasy, že taková akce by se měla opakovat. Dnes již můžeme prozradit, že k tomu příští léto s největší pravděpodobností dojde a tentokrát půjde o vystoupení pro širší veřejnost. Konkrétní detaily zatím nejsou známy.

Je také možné, že Holeček s Marcelem založili novou tradici akustických koncertů v lomu Velká Amerika. Přejme si, aby to tak skutečně bylo.